fbpx
937 642 681

Intoleràncies
Alimentàries

Al·lergies, protocols,receptes

Curs adreçat prioritàriament a treballadors/es en actiu o autònoms/es

100% SUBVENCIONAT

Totalment subvencionat a través del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i amb la col·laboració d’Assesform Assessors

Centre de Formació Professional per l’Ocupació

Cami Ral 158 – 160 Baixos
08490 – TORDERA | Tel. 937 642 681

Què son les al·lergies i les intoleràncies ?

Veurem les diferències entre al·lèrgies i intoleràncies així com que tipus d’ingredients hem de conèixer i diferenciar

Protocols en restauració

Coneixeràs que són les Anàlisis de Perills i Punts de Control Crític (APPCC) com a sistema preventiu de gestió de la innocuïtat alimentària

El gluten i la lactosa

Aprendràs a elaborar excel·lent plats amb ingredients que no incloguin glútens ni productes que continguin lactosa

Quins són els objectius generals del curs ?

Es tracta d’un curs destinat a professionals del sector de l’hostalaria on aprendràs a elaborar plats especialment pensats per oferir solucions a possibles clients amb aquestes intoleràncies.

Rebràs informació i formació sobre les diferents tipus d’al·lèrgies així com a resoldre dubtes i establir protocols d’actuació.

Es complementarà amb un bloc pràctic on es presentaran productes i receptes sense glútens i sense lactosa.

Com crear i cuinar receptes quan existeixen al·lèrgies i intoleràncies alimentàries?

Ingredients alternatius, qualitat i originalitat en els plats

Moltes persones pateixen de malestars i inflamacions estomacals lligats a intoleràncies alimentoses.

Entre els aliments que poden produir al·lèrgies estan la llet, l’ou, les fruites, els vegetals, la fruita seca, els llegums, els mariscos, els cereals,etc. Descobrirem les múltiples alternatives que existeixen per a cuinar plats saborosos, nutritius i pensats especialment per a cobrir tot tipus de necessitats especials

Continguts de la formació

Quins tipus de cuina aprendrem en el curs

Aspectes conceptuals de les intolerancies
  • Què són les al·lèrgies ?
  • Informació sobre la intolerància
  • Tipologies d’al·lergies i intoleràncies
  • Resolució de dubtes i consultes
Protocols en restauració
  • Protocol d’actuació en restauració
  • APPCC i contaminació creuada
La cuina sense gluten
  • Presentació dels productes i la seva elaboració
  • Plats a partir de la dieta establerta
  • Elaboració, presentació
La cuina sense lactosa
  • Presentació dels productes i la seva elaboració
  • Plats a partir de la dieta establerta
  • Elaboració, presentació
Rebosteria i pastisseria
  • Presentació dels productes i la seva elaboració
  • Plats a partir de la dieta establerta
  • Elaboració, presentació

S’ha duplicat el nombre de casos d’intolerància i al·lèrgia

El nombre de persones amb al·lèrgia o intolerància alimentària s’ha duplicat en els últims 15 anys i són una part important de molts dels casos tractats en els serveis d’Urgències

Els celíacs i el gluten

Ingredients, tècniques i receptes sense glútens per a gaudir

La lactosa

Ingredients, trucs i receptes sense lactosa per a assaborir

Elaboració de plats

Dissenyant, elaborant i presentant plats nutritius i «controlats»

Rebosteria i pastisseria

Una al·lèrgia o una intolerància no frenarà unes bones postres

Telèfon

93 764 26 81

Ubicació

Camí Ral, 158
08490-TORDERA

Horari

Dilluns-Divendres
9:00 – 14:00
15:00 – 20:00

Pre-Inscripció en el procés de selecció d’alumnes

Formulari de sol·licitud d´informació

Consultar la política de privacitat