
CUINA VEGANA
Salut, sabors, textures i creativitat
15 HORES
100% SUBVENCIONAT
Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19

Centre de Formació Professional per l’Ocupació
Cami Ral 158 – 160 Baixos
08490 – TORDERA | Tel. 937 642 681




Caldos, fondos, sopes i cremes
Varietat de propostes senzilles i elaborades, lleugeres i potents. Totes les varietats que puguis imaginar

Hortalisses, verdures, fruites
Tartas de verduras, ensaladas de frutas, hamburguesas veganas. Ni te imaginas las infinitas POSIBILIDADES que descubrirás

Coneixer el veganisme
Valor nutricional dels productes. Complements especialitzats. Efectes sobre el cos … reduccions de pes, efectes beneficiosos a la pell, etc.
Vols aprendre a cuinar i descobrir menús sans i nutritius ?
La cuina vegana es caracteritza per no fer ús de cap producte d’origen animal. Pel seu baix contingut en grasses saturades i altres elements nocius per l’esser humà, aquesta es una cuina sana i natural. Es tracta també d’un tipus d’alimentació 100% apta per a celíacs

L’equilibri en la dieta vegana
Proteïnes, vitamines, intel·ligència alimentària
En la dieta vegana s’exclouen aquells productes d’origen animal i també queden fora els seus derivats com són ara la mel i lactis. La base d’aquest tipus d’alimentació es basa en la utilització exclusiva d’aliments d’origen vegetal, principalment de cereals, llegums, llavors, fruits secs, verdures i fruites.
Continguts de la formació
Quins tipus de cuina aprendrem en el curs
Caldos, Fondos, Sopes i Cremes
Demi glace de cigrons, fons vegetal, sopes asiàtiques i cremes de verdures dolces
Hortalisses, Verdures i Aigües
Coccions i talls per a potenciar al màxim les propietats organolèptiques i energètiques de les verdures
Arrossos i Altres Cereals Integrals
Arròs integral, quinoa, mill i blat sarrai
Proteïnes Vegetals
Seità, tofu, tempeh i llegums
Postres
pastissos, cardis, cassoletes, galetes
Què implica ser veggie ?
La transició a una alimentació d’aquest tipus passa per una fase d’adaptació en què s’ha de cuidar especialment l’equilibri del cos i l’aportació adequada de nutrients. Aprendràs tots els aspectes importants que has de conèixer
Aspectes nutricionals
Control de l’aportació d’energia en la dieta vegana
Nutrició i esport
L’efecte del menjar vegà en l’exercici esportiu
Suplements
La necessitat de suplements com la vitamina B12
Pèrdua de pes
L’efecte del menjar vegà en una dieta de control de pes

Telèfon
93 764 26 81
Ubicació
Camí Ral, 158
08490-TORDERA
Horari
Dilluns-Divendres
9:00 – 14:00
15:00 – 20:00
Pre-Inscripció en el procés de selecció d’alumnes