
CUINA PER
A CELÍACS
CURS PRESENCIAL
A L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

100% SUBVENCIONAT
Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19

Centre de Formació Professional per l’Ocupació
Cami Ral 158 – 160 Baixos
08490 – TORDERA | Tel. 937 642 681



Què és la celiaquia ?
La malaltia celíaca és una afecció autoimmune que danya al revestiment de l’intestí prim. Aquest mal prové d’una reacció a la ingestió de gluten. Aquesta és una substància que es troba en el blat, l’ordi, el sègol i possiblement la civada.

Protocols en Restauració
Coneixeràs que són les Anàlisis de Perills i Punts de Control Crític (APPCC) com a sistema preventiu de gestió de la innocuïtat alimentària i com actuar en Restauració

Elaboracions sense gluten
Aprendràs a elaborar excel·lent plats amb ingredients que no incloguin glútens. Presentació dels productes i degustació
Quins són els objectius generals del curs ?
Donar informació sobre la celiaquia, resoldre dubtes i establir un protocol d’actuació.
Ensenyar a presentar i elaborar productes sense gluten, així com plats de la dieta establerta
Aprendre a com evitar la contaminació creuada quan elaborem cuina sense gluten i amb gluten


Continguts de la formació
Quins tipus de cuina aprendrem en el curs
Conceptes bàsics
- Què és la celiaquia ?
- Informació sobre la intolerància
- Com establir una dieta sense gluten
- Resolució de dubtes i consultes
APPCC i Contaminació Creuada
- Protocol d’actuació en restauració
- APPCC i contaminació creuada
La cuina sense gluten
- Presentació dels productes i la seva elaboració
- Plats a partir de la dieta establerta
- Elaboració, presentació i degustació
S’ha duplicat el nombre de casos d’intolerància i al·lèrgia
El nombre de persones amb al·lèrgia o intolerància alimentària s’ha duplicat en els últims 15 anys i són una part important de molts dels casos tractats en els serveis d’Urgències
Els celíacs i el gluten
Ingredients, tècniques i receptes sense glútens per a gaudir
La lactosa
Ingredients, trucs i receptes sense lactosa per a assaborir
Elaboració de plats
Dissenyant, elaborant i presentant plats nutritius i «controlats»
Rebosteria i pastisseria
Una al·lèrgia o una intolerància no frenarà unes bones postres

Telèfon
93 764 26 81
Ubicació
Camí Ral, 158
08490-TORDERA
Horari
Dilluns-Divendres
9:00 – 14:00
15:00 – 20:00
Pre-Inscripció en el procés de selecció d’alumnes