fbpx

CUINA PER
A CELÍACS

CURS PRESENCIAL
A L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Cocina sin glúten

100% SUBVENCIONAT

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19

Centre de Formació Professional per l’Ocupació

Cami Ral 158 – 160 Baixos
08490 – TORDERA | Tel. 937 642 681

Què és la celiaquia ?

La malaltia celíaca és una afecció autoimmune que danya al revestiment de l’intestí prim. Aquest mal prové d’una reacció a la ingestió de gluten. Aquesta és una substància que es troba en el blat, l’ordi, el sègol i possiblement la civada.

Protocols en Restauració

Coneixeràs que són les Anàlisis de Perills i Punts de Control Crític (APPCC) com a sistema preventiu de gestió de la innocuïtat alimentària i com actuar en Restauració

Elaboracions sense gluten

Aprendràs a elaborar excel·lent plats amb ingredients que no incloguin glútens. Presentació dels productes i degustació

Quins són els objectius generals del curs ?

Donar informació sobre la celiaquia, resoldre dubtes i establir un protocol d’actuació.

Ensenyar a presentar i elaborar productes sense gluten, així com plats de la dieta establerta

Aprendre a com evitar la contaminació creuada quan elaborem cuina sense gluten i amb gluten

 

Cocina sin glúten
Cocina sin glúten

Continguts de la formació

Quins tipus de cuina aprendrem en el curs

Conceptes bàsics
  • Què és la celiaquia ?
  • Informació sobre la intolerància
  • Com establir una dieta sense gluten
  • Resolució de dubtes i consultes
APPCC i Contaminació Creuada
  • Protocol d’actuació en restauració
  • APPCC i contaminació creuada
La cuina sense gluten
  • Presentació dels productes i la seva elaboració
  • Plats a partir de la dieta establerta
  • Elaboració, presentació i degustació

S’ha duplicat el nombre de casos d’intolerància i al·lèrgia

El nombre de persones amb al·lèrgia o intolerància alimentària s’ha duplicat en els últims 15 anys i són una part important de molts dels casos tractats en els serveis d’Urgències

Els celíacs i el gluten

Ingredients, tècniques i receptes sense glútens per a gaudir

La lactosa

Ingredients, trucs i receptes sense lactosa per a assaborir

Elaboració de plats

Dissenyant, elaborant i presentant plats nutritius i «controlats»

Rebosteria i pastisseria

Una al·lèrgia o una intolerància no frenarà unes bones postres

Telèfon

93 764 26 81

Ubicació

Camí Ral, 158
08490-TORDERA

Horari

Dilluns-Divendres
9:00 – 14:00
15:00 – 20:00

Pre-Inscripció en el procés de selecció d’alumnes

Formulari de sol·licitud d´informació

Consultar la política de privacitat