3 Cursos per superar-te

Presentació de Vins i Begudes

Sumilleria i Maridatge

Cocteleria

Presentació de Vins i Begudes

Unitat Formativa – (15 hores)

Curs 100% Subvencionat per a la Formació Contínua de Treballadors, Autònoms i persones afectades per un Erte.

Quins són els objectius de el curs ?

Amb aquest curs aprendràs quins són les operacions adequades per a la conservació, preparació i servei de begudes, utilitzant els procediments i tècniques establertes.

Objectius específics

  • Capacitar al col.lectiu per realitzar un ànalisis sensorial del vi, tot i treballant els 5 sentits (vista, olfat, gust, tacte i oïda).
  • Treballar amb els mètodes i tècniques del tast que permetin percebre, identificar i apreciar un cert número de propietats dels vins.
  • Aprendre a detectar les sensacions per expressar-les i comunicarles, amb independència psicològica i autonomia.
  • Aprendre els principis del maridatge del vi i el menjar.
  • Capacitar en la gestió d’un celler de restaurant.

Continguts del curs

  • Definicions i metodologia de tast
  • La vista i l’examen visual
  • L’olfacte i les olors del vi. El bouquet
  • El gust
  • Estímuls sensitius
  • Equilibri entre aromes i sabors
  • Llenguatge del tastador: vocabulari i gustatiu
  • Tècniques i elements importants del tast: copes, locals, condicions ambientals, temperatures òptimes per tastar correctament
  • Tipus de tast i fases del tast
  • Fitxes de tast: les maneras de puntuar el vi
  • El sol i la seva influència en el tast
  • Components del vi i la seva influència en el tast
  • Maridatges
  • Gestió i control del celler

Sumilleria
i Maridatge

Unitat Formativa – (20hores)

Curs 100% Subvencionat per a la Formació Contínua de Treballadors, Autònoms i persones afectades per un Erte.


Treballar amb vins i la seva relació amb el menjar

L’objectiu d’aquest curs és adquirir coneixements que t’ajudin tant a nivell professional com en reunions amb família i amics

Quins són els objectius de el curs ?

Coneixerem les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i sabent relacionar-los amb els aliments més adequats

Continguts del curs

  • Definició del tast (vocabulari especìfic)
  • Condicions de la degustació
  • Les temperatures del servei
  • Conservació del producte
  • Les tècniques de tast aplicades als sentits (fases de la degustació)
  • La fase visual
  • La fase olfativa
  • La fase degustativa
  • El maridatge entre el vi i el menjar

Cocteleria

Unitat Formativa – (20hores)

Curs 100% Subvencionat per a la Formació Contínua de Treballadors, Autònoms i persones afectades per un Erte.

Quins són els objectius de el curs ?

Aprendre a realitzar diferents tipus de còctels.
Dominar els seus processos d’elaboració, combinacions, decoració i formes de presentació

L’art de la mixologia

La preparació d’un còctel NO és només qüestió de gustos …
Realitzar grans obres amb què enlluernar els sentits, abasta des de les mescles amb diferents tipus de roms, ginebres o whiskies fins a les combinacions amb fruites i fins i tot aliments salats.

Continguts del curs

  • Introducció
  • Elements, útils i parament necessari per la cocteleria
  • Tipus de cristalleria que s’usa en el servei de còctels
  • Normes per a la preparació dels coctels
  • La presentació de la beguda i decoració
  • Les combinacions
  • Preparació i confecció dels següents còctels

Sol.licita Informació

Deixa'ns les teves dades per poder informar-te

Marca els cursos que t'interessen

Indica la teva situació laboral

Consultar la política de privacitat