3 Cursos per superar-te
Presentació de Vins i Begudes
Unitat Formativa – (15 hores)
Curs 100% Subvencionat per a la Formació Contínua de Treballadors, Autònoms i persones afectades per un Erte.

Quins són els objectius de el curs ?
Amb aquest curs aprendràs quins són les operacions adequades per a la conservació, preparació i servei de begudes, utilitzant els procediments i tècniques establertes.
Objectius específics
- Capacitar al col.lectiu per realitzar un ànalisis sensorial del vi, tot i treballant els 5 sentits (vista, olfat, gust, tacte i oïda).
- Treballar amb els mètodes i tècniques del tast que permetin percebre, identificar i apreciar un cert número de propietats dels vins.
- Aprendre a detectar les sensacions per expressar-les i comunicarles, amb independència psicològica i autonomia.
- Aprendre els principis del maridatge del vi i el menjar.
- Capacitar en la gestió d’un celler de restaurant.
Continguts del curs
- Definicions i metodologia de tast
- La vista i l’examen visual
- L’olfacte i les olors del vi. El bouquet
- El gust
- Estímuls sensitius
- Equilibri entre aromes i sabors
- Llenguatge del tastador: vocabulari i gustatiu
- Tècniques i elements importants del tast: copes, locals, condicions ambientals, temperatures òptimes per tastar correctament
- Tipus de tast i fases del tast
- Fitxes de tast: les maneras de puntuar el vi
- El sol i la seva influència en el tast
- Components del vi i la seva influència en el tast
- Maridatges
- Gestió i control del celler
Sumilleria
i Maridatge
Unitat Formativa – (20hores)
Curs 100% Subvencionat per a la Formació Contínua de Treballadors, Autònoms i persones afectades per un Erte.
Treballar amb vins i la seva relació amb el menjar
L’objectiu d’aquest curs és adquirir coneixements que t’ajudin tant a nivell professional com en reunions amb família i amics
Quins són els objectius de el curs ?
Coneixerem les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i sabent relacionar-los amb els aliments més adequats
Continguts del curs
- Definició del tast (vocabulari especìfic)
- Condicions de la degustació
- Les temperatures del servei
- Conservació del producte
- Les tècniques de tast aplicades als sentits (fases de la degustació)
- La fase visual
- La fase olfativa
- La fase degustativa
- El maridatge entre el vi i el menjar
Cocteleria
Unitat Formativa – (20hores)
Curs 100% Subvencionat per a la Formació Contínua de Treballadors, Autònoms i persones afectades per un Erte.
Quins són els objectius de el curs ?
Aprendre a realitzar diferents tipus de còctels.
Dominar els seus processos d’elaboració, combinacions, decoració i formes de presentació
L’art de la mixologia
La preparació d’un còctel NO és només qüestió de gustos …
Realitzar grans obres amb què enlluernar els sentits, abasta des de les mescles amb diferents tipus de roms, ginebres o whiskies fins a les combinacions amb fruites i fins i tot aliments salats.
Continguts del curs
- Introducció
- Elements, útils i parament necessari per la cocteleria
- Tipus de cristalleria que s’usa en el servei de còctels
- Normes per a la preparació dels coctels
- La presentació de la beguda i decoració
- Les combinacions
- Preparació i confecció dels següents còctels
Sol.licita Informació
Deixa'ns les teves dades per poder informar-te


